Receptbeskrivning

Kikärtsgryta

Ingredienser för
1 st gul lök
paprika
olja eller smör
1 burk kikärtor
2 st vitlöksklyftor
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 burk finkrossade tomater
1 dl mango chutney
1.5 msk garam masala ca
paprikapulver
salt
peppar
några stänk tabasco


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Börja med att hacka en gul lök och en paprika (valfri färg) i bitar. Ner med dem i en gryta med lite olja eller smör. Skölj en burk med kikärtor i en sil (skölj noga för vi vill inte ha med något av den sörjan de ligger i) och låt rinna av ordentligt innan de hälls ner i grytan.
Riv ner 2 vitlöksklyftor och smula ner 2 grönsaksbuljongtärningar. Häll över en tetra med finkrossade tomater. Låt det hela koka upp. Tillsätt 1 dl mango chutney, 1-2 msk garam masala, paprikapulver, salt och peppar samt några stänk tabasco. Låt småputtra några minuter.

Jag serverade min gryta med bulgur som färgpiffats med majs, rödlök och gräslök.
Det här är en överraskande god veggierätt, prova vetja!


Från
http://maria-whatscooking.blogspot.se/2013/01/kikartsgryta.html?m=1

Visningar: 118
Inlagt 2013-02-10 08:29:49