Receptbeskrivning

Kycklinggryta

Ingredienser för
700 g kycklingfilé
2 tsk olja
2 tsk vitlök, hackad
1 dl gul lök, grovt hackad
4 dl krossade tomater
2 msk matlagningsgrädde max 4%
1 msk färsk koriander,hackad
kokt ris
marinad
4 msk tikka masala currypasta
2 msk naturell yoghurt


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Skär kycklingen i 2x2 cm bitar. Blanda 2 msk currypasta med yoghurt i en skål. Lägg i kycklingen och låt marinera minst 2 timmar i kyl, Tag upp kycklingen ur marinaden och lägg i en ugnsform, stek klar i ugn, 200° i ca 15 min. Vänd kycklingen efter halva tiden. Hetta upp oljan i en kastrull, bryn löken tills den är gyllenbrun. Tillsätt resterande currypasta och vitlök låt fräsa försiktigt i 3 min. Häll på tomaterna, rör om ordentligt. Låt såsen kokar 15 min utan lock rör om med jämna mellanrum så den inte bränner vid. Tillsätt kyckling och grädde. Låt koka 2 min, vänd ner hackad koriander. Servera med ris

Visningar: 126
Inlagt 2013-02-10 09:43:02