Receptbeskrivning

Currygryta med kryddmarinerat fläskkött

Ingredienser för
1 tsk hel svartpeppar
2 tsk fänkålsfrön
1 tsk hel koriander
2 tsk hel spiskummin
olivolja
1 gul lök grovhackad
3 vitlöksklyftor finhackade
1 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 tsk kanel
2 tsk curry
dl vitvinsvinäger
700 g fläskkarré i bit
2 rödlökar finhackade
1 burk krossade tomater
1 röd paprika
2 tsk socker
1 burk kikärtor (400 g)
3 dl kycklingbuljong ca


  150 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Hetta upp en stekpanna. Rosta pepparkorn, fänkålsfrön, koriander och spiskummin tills det börjar dofta. Lägg åt sidan.

Hetta upp lite olja i pannan och mjukstek gul lök och vitlök. Tillsätt chilipulver, gurkmeja, paprikapulver, kanel och curry. Fräs ytterligare någon minut.

Mixa löken tillsammans med de rostade kryddorna och vinäger.

Skär köttet i kuber och lägg i en bunke. Häll på lökpastan och gnid in ordentligt i köttet. Låt stå i 20 min.

Hetta upp olja i en ugnsfast gryta. Tillsätt köttet i omgångar och låt det brynas under omrörning. Häll i rödlöken och låt den fräsa med tills den börjar få färg.

Tillsätt tomater, paprika och socker. Låt puttra i ytterligare 10 min tills tomaterna kokat in.

Tillsätt avrunna kikärter och buljong så att det täcker. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Sätt på locket och ställ in i ugnen på 150 grader i ca 1½ timme eller tills köttet är riktigt mört och såsen tjocknat lite.

Servera med ris, sallad och yoghurtsås.




Visningar: 185
Inlagt 2013-02-11 18:14:26