Receptbeskrivning

Baconomfamnad kycklingfilé med vitlök

Ingredienser för
st vitlöksklyfta
g kycklingfilé, förp om 4 färska filéer
salt, efter smak
peppar, efter smak
g bacon, 1 pkt
st potatisar fast sort, medelstora
g smör
salt
dl matlagningsgrädde, laktosfri
ml kycklingfond, flytande
st ruccola, små blad (ca)
st körsbärstomater
ml crema di balsamico
krm basilika, hackad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. KycklingSätt ugnen på 175 grader.

2. Pressa vitlöksklyftorna.

3. Stek kycklingfiléerna tills de får en färgad yta.

4. Salta och peppra efter behag.

5. Gör ett fint snitt i kycklingfilén och lägg i vitlöken.

6. Linda 2 skivor bacon runt varje filé.


7. Lägg i ugnsfast form, in mitten av ugnen i 45 minuter.
8. PotatisSkär ut cylinderformade potatisar med hjälp av en multiring.

9. Skär bort topp och botten. Potatisen skall kunna stå upp vid servering.


10. Koka på svag värme i saltat vatten med smöret, i ca 15 minuter.
11. SåsKoka upp kycklingfond och matlagningsgrädde.

12. Låt sjuda på låg värme i ca 15 minuter.

13. SalladServera rätten med en handfull ruccola och körsbärstomater skurna som en stjärna.

14. Ringla balsamvinäger och strö en nypa basilika över som avslutning.

Visningar: 598
Inlagt 2012-01-15 05:56:19