Receptbeskrivning
			
			
			
			Stickans festspätta
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							600 g spättafilé (eller annan plattfisk) 
400 g bredbar kräft- eller räkost
2 dl vispgrädde
250 g lättcreméfraiche
salt
peppar
2 dillknippor
1 knippe färsk sparris
kräftstjärtar
potatis
grönsaker till sallad
						
					400 g bredbar kräft- eller räkost
2 dl vispgrädde
250 g lättcreméfraiche
salt
peppar
2 dillknippor
1 knippe färsk sparris
kräftstjärtar
potatis
grönsaker till sallad
Beskrivning
					
						1. Skala och koka potatisen.
2. Värm sparrisen i lättsaltat vatten.
3. Smörj en eldfast form.
4. Vispa grädden och blanda i kräftost.
5. Använd hälften av blandningen.
6. Bred blandningen på filéerna.
7. Salta försiktigt och peppra.
8. Lägg på dill.
9. Rulla filéerna och lägg med skarven ner i formen.
10. Om du så önskar tillsätt lättcrèmefraiche i blandningen – lämpligast om
du föredrar att inte rulla filéerna.
11. Häll blandningen över fisken.
12. Klipp över dill.
13. Gratinera i 200-225 grader under 30 minuter tills fisken har den rätta färgen.
14. Strö över kräftstjärtar före serveringen.
15. Pressa den kokta potatisen.
					
										2. Värm sparrisen i lättsaltat vatten.
3. Smörj en eldfast form.
4. Vispa grädden och blanda i kräftost.
5. Använd hälften av blandningen.
6. Bred blandningen på filéerna.
7. Salta försiktigt och peppra.
8. Lägg på dill.
9. Rulla filéerna och lägg med skarven ner i formen.
10. Om du så önskar tillsätt lättcrèmefraiche i blandningen – lämpligast om
du föredrar att inte rulla filéerna.
11. Häll blandningen över fisken.
12. Klipp över dill.
13. Gratinera i 200-225 grader under 30 minuter tills fisken har den rätta färgen.
14. Strö över kräftstjärtar före serveringen.
15. Pressa den kokta potatisen.
Visningar: 825
Inlagt 2013-02-12 18:46:02
				 
					 
			
 





 0 min
  0 min