Receptbeskrivning

Zuppa di patate - potatissoppa

Ingredienser för
0.5 kg potatis
2 st plommontomater
1 st gul lök, skalad och hackad
2 st vitlöksklyftor, skalade och hackade
0.5 dl jungfruolja, extra
1 st selleristjälk
1 kruka färsk mejram
salt, efter smak
vitpeppar, efter smak


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och tärna potatisen i tärningar, 2 x 2 cm, tärna även tomaterna i samma storlek.
2. Stek lök och vitlök, men så att det inte tar färg, i hälften av oljan.
3. Tillsätt potatisen och tomaterna, täck med vatten, koka upp.
4. Dela selleristjälken i två delar och lägg i.
5. Bind mejram till en bukett och lägg i.
6. Koka sedan på låg värme.
7. Fyll på vatten allteftersom så att potatisen hela tiden är täckt med vätska.
8. Det tar 15–20 minuter innan potatisen är klar.
9. Smaka av med salt och peppar.
10. Plocka ur sellerin och mejrambuketten.
11. Ringla olja över soppan och strö över färska mejramblad.

Visningar: 451
Inlagt 2013-02-13 16:25:37