Receptbeskrivning

Gräddig spagetti med skinka och ärtor

Ingredienser för
25 g smör
500 g kokt skinka, på bit
200 g gröna ärtor, frysta
2 dl vispgrädde
1 krm svartpeppar
1 krm salt
400 g spagetti
1 dl vatten, från pastakoket
75 g parmesan, finriven


  20 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1 Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar. Smält smöret i en stekpanna, lägg ner skinktärningarna och stek cirka 2 minuter. Lägg ner ärtor och rör runt, stek ytterligare 1 minut och häll sedan på vispgrädde. Koka upp, krydda med nymalen svartpeppar och salt. Sjud såsen på medelvärme i cirka 5 minuter.
2 Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men häll av pastan cirka 1,5 minut innan den är klar. Spara cirka 1 dl pastavatten som du tillsätter i såsen för att låta stärkelsen ge såsen en fin krämighet.
3 Vänd ner pastan i såsen och låt pastan tillagas klart i såsen, cirka 1 minut. Tillsätt riven parmesan men spara lite till garnering. Smaka av och salta vid behov.

Visningar: 305
Inlagt 2013-02-14 17:30:01