Receptbeskrivning

Hemgjord falukorv

Ingredienser för
2 dl kallt vatten
300 g fläskfärs
70 g bacon
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
1.5 tsk lökpulver
1.5 tsk paprikapulver (milt)
1 tsk torkad koriander
1 msk flytande honung


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Hemgjord falukorvSätt ugnen på 120 grader.
2. Mät upp vattnet till korvsmeten i en form som går in i frysen och låt det bli riktigt kallt.
3. Blanda fläskfärsen i en matberedare med bacon, potatismjöl, salt och kryddor.
4. Späd lite i taget under mixning med det iskalla vattnet.
5. Ställ korvfärsen i kylen.
6. Lägg ut färsen på plastfilm och rulla till en stor falukorv eller flera lite mindre korvar.
7. Lägg korven i en ugnsfast form och häll på vatten tills en tredjedel av korven täcks.
8. Baka ca 1 timme.
9. Låt korven svalna.
10. Sedan är din hemgjorda falukorv klar att stekas!

Visningar: 581
Inlagt 2013-02-15 08:56:59