Receptbeskrivning

Hemlagad köttkorv

Ingredienser för
2 kg nötfärs eller viltfärs
1 kg fläskfärs
2 gula lökar
2 msk smör
1 dl potatismjöl
1 msk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk malen ingefära
1 msk rosmarin
1 l vatten
0.5 dl konc kalvfond
ca 5-8 m fjälster beroende på tjocklek


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Skala och finhacka löken. Fräs den lätt i smör i en stekpanna. Låt den svalna.
Blanda nötfärs, fläskfärs, lök, potatismjöl, salt, peppar, inefära, rosmarin, vatten och fond till en lös färs. Stek ett litet prov och kolla kryddningen.
Montera korvstoppningsdelarna på hushållsmaskinen. Trä fjälstren på korvhornet. Stoppa korven löst. Knyt med bomullsgarn och klipp av mellan knutarna.
Frys in korven.
Tina korven och låt den sjuda i lättsaltat vaten i 15-20 minuter. Stek den ev i lite smör så att den får färg.

För alla
Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Gör mjölkfri: uteslut smöret och använd i stället olja eller mjölkfritt margarin. Välj buljong i stället för kalvfond.

Visningar: 950
Inlagt 2013-02-15 09:14:54