Receptbeskrivning

Lyxig kycklingpaj

Ingredienser för
ingredienser
1 förgräddat pajskal à 24 cm i diameter (en
fyllning
0.5 grillad kyckling
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 liten zucchini (à ca 150 g)
2 dl marinerade soltorkade körsbärstomater
3 msk finstrimlad persilja
2 dl riven parmesanost
ca 3 marinerade kronärtskockshjärtan
1 msk olivolja
0.5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
Äggsmet
3 ägg
3 dl riven ost (3 dl motsvarar ca 150 g)
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
topping
1.5 dl marinerade, gärna kärnfria, oliver
50 g lufttorkad skinka av parmatyp
flingsalt
svartpeppar
färsk basilika


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Fyllning: Plocka och skär kycklingköttet i tärningar.
Skala och finhacka lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikan. Skär paprika och zucchini i cm-stora bitar.
Fräs lök, zucchini och paprika i olja i en stekpanna ca 5 minuter. Ta från värmen.
Blanda i kyckling, hälften av tomaterna, persilja, parmesan och salt och peppar.
Äggsmet: Vispa ihop allt till äggsmeten med salt.
Sätt ugnen på 200 ºC.
Varva 2-3 lager med kycklingfyllning (för 1 paj) och äggsmet i det förgräddade pajskalet. Avsluta med att toppa pajen med kronärtskockor delade i
bitar och resten av de hela soltorkade tomaterna.
Täck pajen med oljad aluminiumfolie. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Ta bort folien och grädda ytterligare ca 20 minuter tills äggsmeten har stannat och pajen fått fin färg.
Topping: Toppa med oliver, skinka, flingsalt, svartpeppar och basilika vid servering.

 
För alla
Gör glutenfri: ersätt pajdegen med glutenfritt pajdegsrecept.
Gör laktosfri: använd laktosfria varianter av smör, mjölk och grädde. Ersätt ricotta med t ex laktosfri färskost (Parmesanost är laktosfri).
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk och grädde med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning Ersätt ricotta, parmesan och rivost med tofu eller annat mjölkfritt färskostalternativ.
Innehåller ägg.

Visningar: 822
Inlagt 2013-02-16 09:10:12