Receptbeskrivning
Finsk kålrotslåda
Ingredienser
för
1.5 kg kålrot
1.5 dl grädde
4 msk smör
1 tsk salt
1 peppar
1 muskotnöt, malen
1.5 dl grädde
4 msk smör
1 tsk salt
1 peppar
1 muskotnöt, malen
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skär kålroten i små tärningar.
Koka kålroten mjuk i lite saltat vatten. Häll av kokvattnet. Blanda i hälften av smöret, grädden, peppar, salt och muskot.Mixa slät i matberedaren.
3. Häll allt i en smord liten form. Gör toppar med en gaffel. Klicka 2 msk smör i små bitar ovanpå och grädda ca 10-15 min tills lådan får en fin färg.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Katja Kristoferson
2. Skala och skär kålroten i små tärningar.
Koka kålroten mjuk i lite saltat vatten. Häll av kokvattnet. Blanda i hälften av smöret, grädden, peppar, salt och muskot.Mixa slät i matberedaren.
3. Häll allt i en smord liten form. Gör toppar med en gaffel. Klicka 2 msk smör i små bitar ovanpå och grädda ca 10-15 min tills lådan får en fin färg.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Katja Kristoferson
Visningar: 700
Inlagt 2013-02-16 09:24:47

