Receptbeskrivning

Krämiga chokladformar

Ingredienser för
100 g mörk choklad (60-65%)
75 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl kanderade nötter eller mandel
250 g röda bär, t.ex jordgubbar, hallon
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
3 msk kokos


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka chokladen. Smält den med smör i mikro eller vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i chokladsmör och 2 msk kokos.
2. Fördela smeten i smorda formar, à ca 1 1/2 dl. Grovhacka nötterna och strö dem och 1 msk kokos över smeten. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Smeten ska vara lite lös i mitten. Låt svalna.
3. Mosa bären grovt. Vispa grädden med vaniljsocker. Blanda ner bären i grädden. Toppa formarna med det och servera.

Visningar: 340
Inlagt 2013-02-16 11:02:05