Receptbeskrivning

Rabarberkaka med kardemummamaräng

Ingredienser för
400 g rabarber
150 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl (180 g)
2 tsk bakpulver
6 äggulor
1 dl mjölk
6 äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
florsocker
lättvispad grädde
ev jordgubbar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ner äggulor, mjölk och mjölblandning i smör- och sockersmeten. Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över rabarberbitarna.
2. Maräng: Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under kraftig vispning. Blanda i kardemumman. Bred marängsmeten över rabarbern.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna och skär den i bitar. Pudra över florsocker. Servera kakan ljummen eller kall med lättvispad grädde och eventuellt jordgubbar.

Visningar: 149
Inlagt 2013-02-20 21:25:49