Receptbeskrivning

Vaniljmarinerad bär- och fruktsallad med gräddyoghurt

Ingredienser för
1 jordgubbar
1 dl bigarråer
3 aprikoser eller 1-2 nektariner eller persikor
3 dl hallon
1 dl blåbär
1 vaniljstång
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 lime, pressad saft
2 msk florsocker
1 lime, rivet skal
1 msk strösocker
1 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
2 msk florsocker


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Marinad: Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg stång och frön med övriga ingredienser till marinaden i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret lösts upp. Låt kallna. Ta upp och kasta bort vaniljstången.
2. Snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Halvera och kärna ur bigarråerna. Kärna ur aprikoserna och skär dem i mindre bitar. Blanda bär och frukt. Häll över marinaden. Låt stå ca 15 min.
3. Limesocker: Blanda limeskal och socker.
4. Gräddyoghurt: Vispa grädde, yoghurt och florsocker fluffigt.
5. Servera bärsalladen tillsammans med gräddyoghurt och limesocker.

Visningar: 368
Inlagt 2013-02-20 20:24:07