Receptbeskrivning
Smält kladdkaka
Ingredienser
för
100 g choklad
100 g smör (eller margarin)
2 st ägg
1 dl socker
0.5 dl mjöl
smör till att smörja formarna
100 g smör (eller margarin)
2 st ägg
1 dl socker
0.5 dl mjöl
smör till att smörja formarna
Beskrivning
4 portionsformar1. Sätt ugnen på 180 grader.2. Smält chokladen i ett vattenbad, skär smöret i kuber och låt detsmälta i den varma chokladen. Ställ detta att svalna.3. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, sikta i mjölet. Rör sist i densmälta chokladen.4. Smöra fyra små portionsformar ordentligt och fördela smeten.Grädda i 10 minuter för en riktigt lös kaka och i 13 minuter för en litemer fast.Recept: Linnea SeidelFoto: Katja Kristoferson
Visningar: 320
Inlagt 2013-02-16 13:35:01

