Receptbeskrivning

Finskuren festfilé med rösti

Ingredienser för
400 g kalv- eller fläskfilé
1 st gul lök, hackad
10 st färska champinjoner, skivade eller kvartade
2 msk mjöl
2 dl vitt vin
5 dl grädde
400 g halvkokt potatis


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka potatisarna med skalet på i en gryta med lättsaltat vatten. Låt dem inte bli helt färdigkokta.
3. Skala potatisarna och riv dem grovt.
4. Forma plättar av potatisen och stek dem hastigt i en panna med margarin och lite olja. Salta och peppra och krydda eventuellt med lite muskot. Vänd dem och låt sedan steka färdigt i ugnen.
5. Finstrimla köttet. Skala och hacka löken och dela champinjonerna.
6. Hetta upp en stekpanna och fräs köttet i smör tillsammans med lök och champinjoner.
7. Pudra med mjöl och slå över vin och grädde. Låt koka i 10 minuter och smaksätt med salt och peppar.
8. Servera kalvfilén tillsammans med röstin och eventuellt gelé.

Visningar: 416
Inlagt 2013-02-16 19:24:55