Receptbeskrivning
Ugnspannkaka med morot, potatis & purjolök
Ingredienser
för
1 msk smör eller margarin
4 ägg
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
2 tsk salt
2 krm peppar
2 potatis
2 morötter
1 purjolök
2 dl lingonsylt
4 ägg
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
2 tsk salt
2 krm peppar
2 potatis
2 morötter
1 purjolök
2 dl lingonsylt
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Smörj en långpanna ca 30 x 40 cm (för 4 port) med matfettet.
Vispa ägg, mjöl och hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken. Tillsätt salt och peppar.
Skala och riv potatisarna och morötterna grovt. Ansa och skiva purjolöken.
Sätt in långpannan i ugnen några minuter så att matfettet smälter. Fördela grönsakerna i botten på långpanna.
Häll smeten över grönsakerna. Ställ in i ugnen ca 30 minuter eller tills pannkakan stelnat.
Servera pannkakan med lingonsylt.
För alla
Rätten innehåller ägg.Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Smörj en långpanna ca 30 x 40 cm (för 4 port) med matfettet.
Vispa ägg, mjöl och hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken. Tillsätt salt och peppar.
Skala och riv potatisarna och morötterna grovt. Ansa och skiva purjolöken.
Sätt in långpannan i ugnen några minuter så att matfettet smälter. Fördela grönsakerna i botten på långpanna.
Häll smeten över grönsakerna. Ställ in i ugnen ca 30 minuter eller tills pannkakan stelnat.
Servera pannkakan med lingonsylt.
För alla
Rätten innehåller ägg.Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Visningar: 544
Inlagt 2013-02-16 20:38:55

