Receptbeskrivning

Älggryta med svamp & senap

Ingredienser för
fullkornsris
500 g grytbitar av älg
2 tsk flytande margarin
300 g champinjoner
300 g palsternackor
300 g steklök
3 msk senapspulver
2 msk mango chutney
2 msk viltfond


  60 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Skala och skär grönsakerna i fina bitar, bryn dem i 1 tsk margarin - lägg dem åt sidan. Bryn köttet i resterande margarin, slå på vatten och viltfond, tillsätt senap och chutney. Låt köttet koka i 30-40 min, tillsätt grönsakerna och låt det koka ytterligare i ca 15 min. Smaka av med senap, chutney, salt och svartpeppar. Servera
med kokt ris.

Tips! Alla typer av viltkött fungerar bra i detta recept.

Visningar: 216
Inlagt 2013-02-17 00:03:07