Receptbeskrivning
Bacon, svamp och dinkel
Ingredienser
för
3 dl dinkel
1 msk kycklingfond
100 g bacon
200 g champinjoner
2 st rödlök
1 st äpple, grönt
100 g spenat eller ruccola
6 st tomat, gärna plommon
3 st scarlöttenlök
2 msk persilja
1 msk balsamvinäger
1 tsk olivolja
1 msk kycklingfond
100 g bacon
200 g champinjoner
2 st rödlök
1 st äpple, grönt
100 g spenat eller ruccola
6 st tomat, gärna plommon
3 st scarlöttenlök
2 msk persilja
1 msk balsamvinäger
1 tsk olivolja
Beskrivning
Koka dinkelgrynen i ca 1,5 liter vatten smaksatt med salt, svartpeppar och kycklingfonden, lÃ¥t det sedan rinna av. Hacka tomat och schalottenlök, blanda med olja, vÃnäger och hackad persilja, smaka av med salt och peppar. Klyfta champinjoner och äpple. Finstrimla
bacon och strimla lök. Skölj spenat/ ruccola. Fräs bacon med svamp och lök, vänd i gryn och sallad.
Servera tillsammans med salsa och en liten sallad.
Tips! Här passar många av de nya grynarterna bra som t ex hampa, pärl och amarantgryn
bacon och strimla lök. Skölj spenat/ ruccola. Fräs bacon med svamp och lök, vänd i gryn och sallad.
Servera tillsammans med salsa och en liten sallad.
Tips! Här passar många av de nya grynarterna bra som t ex hampa, pärl och amarantgryn
Visningar: 577
Inlagt 2013-02-16 23:22:14

