Receptbeskrivning

Bacon, svamp och dinkel

Ingredienser för
3 dl dinkel
1 msk kycklingfond
100 g bacon
200 g champinjoner
2 st rödlök
1 st äpple, grönt
100 g spenat eller ruccola
6 st tomat, gärna plommon
3 st scarlöttenlök
2 msk persilja
1 msk balsamvinäger
1 tsk olivolja


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Koka dinkelgrynen i ca 1,5 liter vatten smaksatt med salt, svartpeppar och kycklingfonden, låt det sedan rinna av. Hacka tomat och schalottenlök, blanda med olja, vínäger och hackad persilja, smaka av med salt och peppar. Klyfta champinjoner och äpple. Finstrimla
bacon och strimla lök. Skölj spenat/ ruccola. Fräs bacon med svamp och lök, vänd i gryn och sallad.
Servera tillsammans med salsa och en liten sallad.

Tips! Här passar många av de nya grynarterna bra som t ex hampa, pärl och amarantgryn

Visningar: 303
Inlagt 2013-02-17 00:22:14