Receptbeskrivning

Fullkornsbagel

Ingredienser för
50 g jäst
2.5 dl vatten 37%
2 msk sirap
1 tsk salt
1 st ägg
6 dl vetemjöl, gärna fullkorn
1 st ägg
1 dl kruskakli
1 dl linfrön
3 l vatten till kokning
3 tsk salt
3 dl saltå kvarn dinkelmjöl fullkorn
1 msk sesamfrön


  40 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°.
Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Blanda i sirap, salt och 1 ägg. Rör sedan i mjöl och frö lite i taget tills det blir en smidig deg. Låt degen jäsa i 30 minuter. Ta upp degen och knåda den lätt.
Dela degen i 14 bitar. Rulla ut bitarna till ca 2 cm tjocka korvar. Knip ihop ändarna så att de blir cirkelformade. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg ner ett par bagels i taget och låt dem sjuda i knappt en minut. Ta upp dem med en hålslev. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda dem mitt i ugnen i 10 minuter.

Visningar: 331
Inlagt 2013-02-17 01:24:12