Receptbeskrivning

Tomatbräserade kycklingben med örter

Ingredienser för
ingredienser
4 prtioner ris (eller annat gryn)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 1.2 kg kycklingben
1 tsk olja
salt och peppar
400 g hela tomater
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning och
2 msk soja
2 gula paprikor
2 msk frysta örter (provencalska)


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skala och hacka lök och vitlök.
Bryn kycklingbenen i oljan, salta och peppra. Tillsätt löken och låt den få färg.
 Häll i tomater, buljong och soja. Låt sjuda under lock ca 10 minuter eller tills kycklingbenens innertemperatur är 82˚C. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag. 
Skär paprikan i bitar. Vänd ner dem och örterna, smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ytterligare någon minut.
Servera kycklingbenen med riset.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Visningar: 366
Inlagt 2013-02-24 09:29:18