Receptbeskrivning
Tomatbräserade kycklingben med örter
Ingredienser
för
ingredienser
4 prtioner ris (eller annat gryn) 1 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 1.2 kg kycklingben
1 tsk olja
salt och peppar
400 g hela tomater
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning och
2 msk soja
2 gula paprikor
2 msk frysta örter (provencalska)
Beskrivning
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skala och hacka lök och vitlök.
Bryn kycklingbenen i oljan, salta och peppra. Tillsätt löken och låt den få färg.
Häll i tomater, buljong och soja. Låt sjuda under lock ca 10 minuter eller tills kycklingbenens innertemperatur är 82ËšC. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.
Skär paprikan i bitar. Vänd ner dem och örterna, smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ytterligare någon minut.
Servera kycklingbenen med riset.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Visningar: 660
Inlagt 2013-02-24 08:29:18

