Receptbeskrivning

Engelska choklad- och hallonscones

Ingredienser för
8 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
100 g hackad mörk choklad 70%
150 g frysta hallon
vispat ägg och råsocker till pensling


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, socker i en bunke.
2. Tärna smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna.
3. Vispa samman ägg och mjölk och hacka chokladen i små bitar.
4. Blanda vätskan och chokladen i de torra ingredienserna till en deg.
5. Blanda försiktigt i de frysta hallonen utan att de går sönder.
6. Platta ut degen till cirka 3 cm tjock på mjölat bakbord och stansa ut runda scones eller skär i trekantiga bitar.
7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och strö över lite råsocker.
8. Bakas i ugn 250 grader till gyllene färg, cirka 10 minuter.

Visningar: 172
Inlagt 2013-02-17 11:02:39