Receptbeskrivning
Avokado- och rotfruktssallad
Ingredienser
för
ingredienser
3 morötter (à 100 g) 3 palsternackor (à 100 g)
2 rödlökar
300 g jordärtskockor
1 tsk torkad oregano
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk örtsalt
2 avokador
olivolja
Beskrivning
Sätt ugnen på 225 ºC.
Skala och skär morötter och palsternackor i grova bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Lägg allt på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja och blanda runt.
Ställ mitt i ugnen ca 25 minuter. Fortsätt med att skala (om det behövs, bäst är att bara tvätta dem) och halvera jordärtskockorna. Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av och lägg jordärtskockorna på plåten med rotfrukterna när ca 10 minuter återstår.
Servera avokado- och rotfruktssalladen med Pimpat bovete.
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Skala och skär morötter och palsternackor i grova bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Lägg allt på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja och blanda runt.
Ställ mitt i ugnen ca 25 minuter. Fortsätt med att skala (om det behövs, bäst är att bara tvätta dem) och halvera jordärtskockorna. Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av och lägg jordärtskockorna på plåten med rotfrukterna när ca 10 minuter återstår.
Servera avokado- och rotfruktssalladen med Pimpat bovete.
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Visningar: 630
Inlagt 2013-02-17 12:00:48

