Receptbeskrivning

Jordärtskockssoppa

Ingredienser för
450 g jordärtskockor
2 st potatisar
några droppar citronsaft
1 st schalottenlök
1 msk smör eller olja
8 dl grönsaksbuljong
dl vitt vin
1 dl grädde
salt och svartpeppar
färsk timjan


  40 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär av småknölarna på jordärtskockorna, skala dem och potatisarna och skär i bitar. Lägg bitarna i kallt vatten med några droppar citron så de inte blir bruna.

2. Hacka lök och fräs den mjuk i smör i en kastrull. Tillsätt bitarna av skockor och potatis.

3. Häll i buljong och koka tills potatis och skockor är mjuka, cirka 10–15 minuter.

4. Mixa med stavmixer och späd med vin och grädde. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Låt småkoka under lock i cirka 5 minuter. Häll upp i skålar och dekorera med en timjankvist.

Visningar: 418
Inlagt 2013-02-17 11:54:39