Receptbeskrivning

Lax med rödbetstabbouleh

Ingredienser för
ingredienser
700 g skinn- och benfri laxfilé
1 kg rödbetor
2 dl svart eller vit quinoa
0.5 gurka
0.5 påse rucola (à 65 g)
0.5 dl skållad och skalad sötmandel
2 msk granatäppelkärnor
olivolja till stekning
salt
flingsalt
nymalen svartpeppar
citrondressing
2 msk färskpressad citronjuice
0.5 msk vit balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta (finriven)
1 dl olivolja
1 msk färsk hackad oregano


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Så här gör du- texten är avsedd för 4 port.

Vispa ihop dressingen.
Sätt ugnen på 225°.
Skala och skär betorna i grova bitar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Blanda med 2 msk olja och 2 tsk flingsalt. Rosta 30-40 minuter, tills de är mjuka.
Tillaga under tiden quinoan enligt anvisning på paketet. Blanda den och betor med salt och peppar.
Skala, dela på längden och kärna ur gurkan. Skär i tunna skivor. Blanda med rucola och lite av dressingen.
Skär laxen i 4 bitar. Stek dem i 1 msk olja ett par minuter på båda sidor. Krydda med salt och peppar.
Fördela tabboulehn på 4­ tallrikar.
Lägg på laxen och toppa med gurk- och rucolasalladen, mandlar, granatäppelkärnor och kanderade citronskal (se Tips). Bjud resten av dressingen till.

För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 301
Inlagt 2013-02-17 13:00:37