Receptbeskrivning
Andys tofumacka med grönkålssallad
Ingredienser
för
ingredienser
tofumacka
1 paket tofu gärna rökt eller marinerad (à c 2 avokado
2 tomater
8 skivor fullkornsbröd
4 msk majonnäs
8 salladsblad
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar
grönkålssallad
200 g färsk grönkål, svartkål eller spenat 1 dl olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
2 vitlöksklyftor
1 krm chiliflakes
1 dl finriven parmesanost + lite hyvlade flagor ti
0.5 skiva fullkornsbröd
1 tsk flingsalt
Beskrivning
Tofumacka
Skär tofun i skivor. Stek dem krispiga i olja i en stekpanna. Salta och peppra.
Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skiva tomat och avokado.
Rosta bröden och bred på majonnäsen.
Varva sallad, tomat, avokado och tofu på hälften av brödskivorna. Salta och peppra lätt mellan lagren.
Lägg på de resterande brödskivorna och dela varje smörgås tvärsöver i 2 delar. Servera gärna med Rostad sötpotatis och grönkålssallad.
Grönkålssallad
Blanda olivolja och citronjuice i en stor skål.
Skala och riv vitlöken och blanda i tillsammans med chiliflakes och flingsalt.
Skär bort mittsträngen från kålen och släng den. Skär bladen i cm-breda strimlor.
Blanda ner kålen i dressingen och låt det stå i rumstemperatur ca 30 minuter.
Blanda i parmesanosten.
Smula brödet i fina smulor. Rosta dem i en torr stekpanna. Blanda dem i salladen. Garnera med parmesanflagor.
För alla
Gör glutenfritt: välj specialbröd utan gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i bröd och majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i bröd och majonnäs.
Gör äggfri: kontrollera brödet. Välj äggfri specialmajonnäs eller ersätt den med t ex crème fraiche som smaksätts med lite fransk senap och dragon.
Skär tofun i skivor. Stek dem krispiga i olja i en stekpanna. Salta och peppra.
Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skiva tomat och avokado.
Rosta bröden och bred på majonnäsen.
Varva sallad, tomat, avokado och tofu på hälften av brödskivorna. Salta och peppra lätt mellan lagren.
Lägg på de resterande brödskivorna och dela varje smörgås tvärsöver i 2 delar. Servera gärna med Rostad sötpotatis och grönkålssallad.
Grönkålssallad
Blanda olivolja och citronjuice i en stor skål.
Skala och riv vitlöken och blanda i tillsammans med chiliflakes och flingsalt.
Skär bort mittsträngen från kålen och släng den. Skär bladen i cm-breda strimlor.
Blanda ner kålen i dressingen och låt det stå i rumstemperatur ca 30 minuter.
Blanda i parmesanosten.
Smula brödet i fina smulor. Rosta dem i en torr stekpanna. Blanda dem i salladen. Garnera med parmesanflagor.
För alla
Gör glutenfritt: välj specialbröd utan gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i bröd och majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i bröd och majonnäs.
Gör äggfri: kontrollera brödet. Välj äggfri specialmajonnäs eller ersätt den med t ex crème fraiche som smaksätts med lite fransk senap och dragon.
Visningar: 637
Inlagt 2013-02-17 12:00:28

