Receptbeskrivning

Andys tofumacka med grönkålssallad

Ingredienser för
ingredienser
tofumacka
1 paket tofu gärna rökt eller marinerad (à c
2 avokado
2 tomater
8 skivor fullkornsbröd
4 msk majonnäs
8 salladsblad
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar
grönkålssallad
200 g färsk grönkål, svartkål eller spenat
1 dl olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
2 vitlöksklyftor
1 krm chiliflakes
1 dl finriven parmesanost + lite hyvlade flagor ti
0.5 skiva fullkornsbröd
1 tsk flingsalt


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Tofumacka

Skär tofun i skivor. Stek dem krispiga i olja i en stekpanna. Salta och peppra.
Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skiva tomat och avokado.
Rosta bröden och bred på majonnäsen.
Varva sallad, tomat, avokado och tofu på hälften av brödskivorna. Salta och peppra lätt mellan lagren.
Lägg på de resterande brödskivorna och dela varje smörgås tvärsöver i 2 delar. Servera gärna med Rostad sötpotatis och grönkålssallad.

Grönkålssallad

Blanda olivolja och citronjuice i en stor skål.
Skala och riv vitlöken och blanda i tillsammans med chiliflakes och flingsalt.
Skär bort mittsträngen från kålen och släng den. Skär bladen i cm-breda strimlor.
Blanda ner kålen i dressingen och låt det stå i rumstemperatur ca ­30 minuter.
Blanda i parmesanosten.
Smula brödet i fina smulor. Rosta dem i en torr stekpanna. Blanda dem i salladen. Garnera med parmesanflagor.

För alla
Gör glutenfritt: välj specialbröd utan gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i bröd och majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i bröd och majonnäs.
Gör äggfri: kontrollera brödet. Välj äggfri specialmajonnäs eller ersätt den med t ex crème fraiche som smaksätts med lite fransk senap och dragon.

Visningar: 574
Inlagt 2013-02-17 12:00:28