Receptbeskrivning
Ugnsbakad lax med grönkålsmajo
Ingredienser
för
ingredienser
ugnsbakad lax
600 g färsk laxfilé i bit 3 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk olivolja
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpresssad citronjuice
2 påsar babyspenat (à 65 g)
citronklyftor till servering
grönkålsmajo
0.5 vitlöksklyfta 0.5 dl fryst tinad hackad grönkål eller spenat
2 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 dl neutral rapsolja
2 krm salt
1 krm peppar
Beskrivning
Sätt ugnen på 125 ºC.
Lax: Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med 2/3 av saltet och hälften av pepparn. Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter.
Majo: Skala vitlöken. Pressa ut vätskan ur grönkålen. Mixa äggulor, vitlök, vinäger, senap och grönkål med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Mixa till en tjock majonnäs. Krydda med salt, peppar och ev ytterligare vinäger.
Rör ihop olivolja, citronskal och juice. Krydda med resten av saltet och resten av pepparn. Blanda med spenaten.
Servera laxen med sallad, grönkålsmajo och citronklyftor.
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut grönkålsmajon. Använd istället äggfri majonnäs och smaksätt den med fryst tinad, mixad grönkål eller spenat och lite citron.
Lax: Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med 2/3 av saltet och hälften av pepparn. Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter.
Majo: Skala vitlöken. Pressa ut vätskan ur grönkålen. Mixa äggulor, vitlök, vinäger, senap och grönkål med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Mixa till en tjock majonnäs. Krydda med salt, peppar och ev ytterligare vinäger.
Rör ihop olivolja, citronskal och juice. Krydda med resten av saltet och resten av pepparn. Blanda med spenaten.
Servera laxen med sallad, grönkålsmajo och citronklyftor.
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut grönkålsmajon. Använd istället äggfri majonnäs och smaksätt den med fryst tinad, mixad grönkål eller spenat och lite citron.
Visningar: 701
Inlagt 2013-02-17 11:59:59