Receptbeskrivning

Köttfärslimpa med feta och spenat

Ingredienser för
400 g skinkfärs max 10%
0.75 dl ströbröd
1 st ägg
0.5 st gul lök
2 tsk oregano
80 g feta ost max 10%
35 g babyspenat 1/2 påse
2 dl matvete
ljummen sallad
1 st broccolistånd
2 st scarlottenlök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
12 st cocktailtomater


  50 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°. Blanda färs, ströbröd och ägg i en skål. Finhacka löken och blanda i. Rör i oregano, salt och peppar. Lägg bakplåtspapper i en ugnsfast form. Platta ut färsen något. Smula över feta och lägg på spenat. Rulla ihop till en limpa. Ställ in mitt i ugnen i ca 30 minuter. Koka matvetet. Skär broccolin i mindre bitar och
koka dem precis mjuka i saltat vatten. Finhacka löken och vitlöken, bryn i olja. Tillsätt broccolin. Halvera tomaterna vänd runt i stekpannan. Krydda med salt och peppar. Skiva köttfärslimpan och servera tillsammans med den
ljumna salladen och matvetet.

Visningar: 527
Inlagt 2013-02-17 20:06:21