Receptbeskrivning

Porterstek på fläskfilé

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Porterstek på fläskfilé
Portioner/antal: 6
INGREDIENSER
2 st fläskfiléer (1-1,5 kg)
1 flaska porter (33cl)
1 dl outspädd svartvinbärssaft
0,75 dl kinesisk soja
1 tsk timjan
5 st enbär
5 st svartpepparkorn
2 st köttbuljongtärningar
2 klyftor vitlök
1 st stor gul lök
50 gram smör
GÖR SÅ HÄR
1. Pusta fläskfiléerna och dela dem på hälften så de får plats i grytan.
2. Krossa enbären och svartpepparkornen i en mortel.
3. Skär den gula löken och vitlöksklyftorna i bitar.
4. Lägg alla ingredienser utom smöret i en gryta och låt det koka upp.
5. Låt allt sjuda sakta i 20 minuter. Om köttet inte helt täcks av vätskan behöver
man vända på köttet några gånger under tiden.
6. Ta upp köttet och skiva det i cm-stora bitar. Lägg upp på ett fat och håll varmt
genom att t.ex. täcka med aluminiumfolie.
7. Sila vätskan och koka ihop den lite. Red av med valfri redning (jag använder
maizenaredning) till en sås.
8. Smaka av såsen och salta och peppra om det behövs. Blanka av den färdiga
såsen med en klick smör och häll en del av såsen över köttet och resten
serveras bredvid.

Visningar: 3105
Inlagt 2013-02-18 10:23:32