Receptbeskrivning

Saffransdoftande fiskgryta

Ingredienser för
ingredienser
300 g skinn- och benfri laxfilé
300 g skinn- och benfri vit fiskfilé (t ex torsk,
200 g skalade räkor
8 potatisar
2 morötter
1 fänkål
1 purjolök
3 vitlöksklyftor
1 påse saffran (à.5 g)
2 msk tomatpuré
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
3 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
1 tsk torkad timjan
dillvippor till garnering
3 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och skär potatis och morötter i cm-stora bitar. Ansa och skär fänkål och purjolök i strimlor. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs vitlök och purjolök 2–3 minuter i olivolja i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt saffran och tomatpuré. Fräs ytterligare 1 minut.
Tillsätt morot, fänkål och potatis. Fräs ytterligare 1 minut.
Tillsätt tomater, vin, vatten, fond och timjan. Krydda med salt och svartpeppar.
Låt småkoka under lock ca 30 minuter, tills potatis och morötter är mjuka.
Skär fisken i 2–3 cm stora bitar. Lägg i grytan och ta från värmen. Låt stå med lock ca 8 minuter, tills fisken är klar.
Smaka av med salt och peppar. Toppa med räkor och dillvippa och servera gärna tillsammans med Basilikacrème till klick och bröd.

För alla
Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i kycklingfonden och välj passande tillbehör.

Visningar: 502
Inlagt 2013-02-18 10:45:23