Receptbeskrivning

Fetafyllda färsbiffar med tomat och basilikagräddsås

Ingredienser för
500 g blandfärs
4 msk vichyvatten eller vanligt vatten
2 msk ströbröd
1 st ägg
1 dl gul lök(ar) finhackad
2 msk basilika färsk
150 g fetaost
salt
svartpeppar
2 msk smör
1 msk basilika
1 dl gul lök(ar) finhackad
4 dl hönsbuljong
1 msk smör
3 st tomat(er)
2 tsk vetemjöl
2 dl vispgrädde
grönsaker
4 prt potatispuré
4 prt sockerärtor


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Färsbiffar1. Blanda ströbröd, mineralvatten och ägg. Rör om blandningen och låt den svälla i ca 10 minuter. 2. Tillsätt blandfärsen, finhackad lök, smulad fetaost och hälften av basilikan. Smaka av färsen med salt och peppar. Dela färsen i 8 delar och forma till biffar. Bryn dem i smör i panna.Sås3. Bryn löken och smöret gyllenbrunt, pudra på vetemjölet. Tillsätt hönsbuljongen under omrörning. Lägg kvisttomaterna i såsen och låt dem koka sönder. Tillsätt vispgrädde och smaka av med salt och peppar (det går att tillsätta lite socker också). Tillsätt basilikan och mixa såsen slät eller sila den och häll den över pannbiffarna. Låt allt puttra en stund. Servera med potatispuré och gärna nykokta sockerärter.

Visningar: 290
Inlagt 2013-02-18 11:45:52