Receptbeskrivning

Spett med tandoorikryddad fläskfilé

Ingredienser för
600 g fläskfilé(er)
1 tandoori kryddmix
2 dl turkisk yoghurt
grillspett
2 dl bulgur kokt
100 g babyspenat
1 st gurka
1.5 msk rapsolja
1 msk citron(er) pressad
salt och peppar
0.5 dl persilja hackad
2 dl turkisk yoghurt
0.5 dl mango chutney
salt


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175°C grillvärme. Skär fläskfilén i 2x2 cm bitar. Blanda yoghurt och tandoripastan. Lägg i fläskfilén och låt köttet marineras i ca 15 minuter. Trä bitarna på grillspett. 2. Grilla tills köttet är klart, det tar ca 15-20 minuter. 3. Bulgursallad: Skär gurkan i bitar. Hacka morot. Lägg bulgur, spenat, morot och gurka i en bunke. Blanda dressingen i en kopp: rapsolja, citron, salt, peppar, persilja. Häll ner i salladen och blanda runt.4. Blanda turkisk yoghurt med mango chutney. Smaka av med salt. Servera spetten med bulgursallad och mangosåsen.Recept: Mia Troberg ElonqFoto: Emma MattssonRekvisita: Jelly Bean, Klippan YllefabrikNäringsinnehåll:Kalorier: 400 kcalKolhydrater: 21,5 gProtein: 36,6 gFett: 17,8 g

Visningar: 839
Inlagt 2013-02-20 12:06:03