Receptbeskrivning

Kycklingben med indisk potatisgryta

Ingredienser för
1 kg kycklingben
2 tsk salt
1 krm peppar
indisk potatisgryta
ca 10-1 kg potatisar
2 gula lökar
1 blomkålshuvud
2.5 dl vatten
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk garam masala eller curry
1 krm kajennpeppar
till servering
bröd
stavar av gurka
mango chutney


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Krydda kycklingbenen med peppar och hälften av saltet. 
Stek i mitten av ugnen i 225°C, ca 20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. 
Gryta: Skala och skär potatisen i små tärningar. Skala och hacka löken. Koka potatis och lök i vattnet med resten av saltet ca 10 minuter under lock. 
Skölj och bryt blomkålen i små buketter. Lägg blomkålen på potatis och lök och koka ytterligare ca 5 minuter. 
Smaksätt matyoghurten med garam masala eller curry och peppar. Rör ner yoghurten i grytan.
Till servering: Servera kycklingbenen med potatisgrytan, bröd, stavar av gurka och mango chutney.

För alla
Byt ut matyoghurten mot mjölkfri crème fraiche sk Sour Supreme (innehåller soja) om du inte tål mjölk eller laktos. Curryn innehåller bockhornsklöver vilket sojaallergiker kan reagera på.

Visningar: 383
Inlagt 2013-03-19 19:47:17