Receptbeskrivning

Dn's asiatiska viltskav

Ingredienser för
2 förpackningar fryst älg-eller renskav
3 dl ris
2 purjolökar
1 röd chili
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 dl japansk soja
1 dl vatten
150 g färska böngroddar
1 msk sesamolja


  20 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

2. Ansa och skär purjolöken i ca 10 cm långa bitar. Strimla bitarna på längden. Kärna ur och strimla chilin.

3. Stek skavet i rapsolja i en stekpanna tills det fått fin färg. Tillsätt purjolöken och chili, spara lite till garnering, och låt fräsa med ca 3 min. Krydda med salt och peppar.

4. Häll soja och vatten över skavet och låt puttra ca 3 min. Spola av böngroddarna med kallt vatten och blanda ner dem i pannan. Ringla över sesamolja.

5. Toppa skavet med den sparade purjolöken och chilin och servera med ris.

Visningar: 282
Inlagt 2013-02-20 20:13:03