Receptbeskrivning
Kycklingsoppa thai
Ingredienser
för
5 dl hönsbuljong
2 citrongräs
1 st lime, pressad
0.5 dl fisksås
1 st kokosmjölk
300 g kycklingfile, strimlad
1 st chili, röd
koriander färsk
1 morot
1 frp bambuskott
2 citrongräs
1 st lime, pressad
0.5 dl fisksås
1 st kokosmjölk
300 g kycklingfile, strimlad
1 st chili, röd
koriander färsk
1 morot
1 frp bambuskott
Beskrivning
Koka upp hönsbuljong gjord på vatten och tärning.
Finhacka citrongräset fint.
Tillsätt detta i buljongen samt saften av limen och den asiatiskasåsen, men observera att det ska vara en halv dl fisksås.
Låt koka upp på nytt.
Rör ner kokosmjölk och strimlad kycklingfilé.
Låt småkoka i ca 5 minuter. Kärna ur och finstrimla chilifrukten.
Rör ner den och hackad färsk koriander.
Mildare variant, strunta i färsk chili. Ta lite chilipulver i bara.
Servera med bröd till den riktigt hungrige.
Finhacka citrongräset fint.
Tillsätt detta i buljongen samt saften av limen och den asiatiskasåsen, men observera att det ska vara en halv dl fisksås.
Låt koka upp på nytt.
Rör ner kokosmjölk och strimlad kycklingfilé.
Låt småkoka i ca 5 minuter. Kärna ur och finstrimla chilifrukten.
Rör ner den och hackad färsk koriander.
Mildare variant, strunta i färsk chili. Ta lite chilipulver i bara.
Servera med bröd till den riktigt hungrige.
Visningar: 211
Inlagt 2013-02-21 08:55:23

