Receptbeskrivning
Paj med brännvinsost
Malin A via AlltomMat.se
Ingredienser
för
3 dl vetemjöl, (180 g)
125 g kallt smör, i tärningar
3 msk kallt vatten
5 dl riven brännvinsost, (ca 200 g)
4 st ägg
2.5 dl mellangrädde
0.5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
500 g färska kantareller
1 msk smör
1 krm nymald svartpeppar
0.5 dl gräslök, hackad
125 g kallt smör, i tärningar
3 msk kallt vatten
5 dl riven brännvinsost, (ca 200 g)
4 st ägg
2.5 dl mellangrädde
0.5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
500 g färska kantareller
1 msk smör
1 krm nymald svartpeppar
0.5 dl gräslök, hackad
Beskrivning
1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Blanda snabbt ihop mjöl, smör och vatten i en matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kylen minst 1 timme.
2. Nagga pajskalet och förgrädda det mitt i ugnen ca 10 min.
3. Fyllning: Lägg osten i formen. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll över. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.
4. Kantareller: Ansa och skölj svampen. Lägg den i en stor stekpanna och stek tills vätskan kokat bort. Tillsätt smöret och stek svampen ca 5 min. Salta, peppra och blanda ner gräslök. Lägg svampen på pajen strax före servering.
2. Nagga pajskalet och förgrädda det mitt i ugnen ca 10 min.
3. Fyllning: Lägg osten i formen. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll över. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.
4. Kantareller: Ansa och skölj svampen. Lägg den i en stor stekpanna och stek tills vätskan kokat bort. Tillsätt smöret och stek svampen ca 5 min. Salta, peppra och blanda ner gräslök. Lägg svampen på pajen strax före servering.
Visningar: 1588
Inlagt 2012-01-15 10:23:39

