Receptbeskrivning

Thailändsk biffcurry med jordnötter

Ingredienser för
2 st citrongrässtjälk(ar)
500 g utskuren biff
1.5 st röd chilifrukt
2 st kaffir limeblad
5 dl kokosmjölk
2 msk röd currypasta
2 msk fisksås
1 msk honung
0.75 dl jordnötter
salt
koriander färsk
6 dl ris kokt
2 st tomat(er)
0.5 st gurka
1 st morot


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Banka citrongräset med skaftet av en stor kniv för att krossa sönder stjälken en aning. Då avger den mer smak. Strimla köttet, kärna ur och strimla chilin och limeblad.

Koka försiktigt upp hälften av kokosmjölken. Tillsätt currypastan och låt koka någon minut. Tillsätt fisksås, honung och citrongräs. Koka några minuter. Tillsätt resten av kokosmjölken och låt koka upp.

Tillsätt köttet och jordnötterna och koka 30 minuter eller tills köttet är mört. Tillsätt sedan chilin och limeblad och smaka av med salt. Garnera med koriander. Servera med ris och krispig sallad.

Näringsvärde
Energi (kcal) 648,4
Protein (g) 35,1
Fett (g) 35,9
Kolhydrater (g) 44,1

Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Emma Mattsson
Rekvisita: Jelly Bean, Ellvera

Visningar: 641
Inlagt 2013-02-21 15:19:52