Receptbeskrivning

Fiskgratäng, snabb

Ingredienser för
1 st purjolök
100 g svamp, färsk. t ex champinjoner
1 msk smör
400 g fiskfilé, t ex sej, torsk eller hoki
0.5 st citron, pressad saft
1 dl vatten
3 tsk dragon, torkad
3 msk dill, finklippt
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl lätt crème fraiche
2 dl prästost, riven
pressad potatis, gröna ärtor


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. Dela och skölj purjolöken och skäri skivor. Skiva svampen. Bryn svamp och lök i smör och lägg i en ugnssäker form. Lägg fisken på svamp- och lökbädden.2. Pressa citron över fisken och häll på vattnet. Strö överdragon och dill. Salta och peppra.3. Bred över creme fraiche och täck med ost. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen 20-25 minuter.Serera med pressad potatis och gröna ärter.

Visningar: 412
Inlagt 2013-02-21 20:00:26