Receptbeskrivning

Skaldjurspaj

Ingredienser för
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten
6 st salladsblad
3 st hårdkokta ägg
1 burk skalade räkor varav 170 g räkor
3 msk hackad dill
2 msk riven pepparrot
2 dl lätt crème fraiche
0.5 st saft av citron
salt
peppar
300 g oskalade räkor
dill
0.5 st citron
1 st gurka, (5 cm lång)
4 msk stenbitsrom


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form, 24 centimeter i diameter.
2. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Grädda i 15 minuter och låt kallna.
3. Lägg salladsblad i botten på formen och lite upp på kanten. Hacka äggen och låt räkorna rinna av väl. Rör ihop dill, pepparrot och crème fraiche.
4. Rör i ägg och räkor, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet. Garnera med skalade räkor, sallad, dill, citron, gurka och rom.

Visningar: 556
Inlagt 2012-01-15 10:24:47