Receptbeskrivning
Risbollar
Ingredienser
för
4 portioner ris
1 äggula
1 msk hackad paprika
salt och malen vitpeppar
till panering:
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
olja att fritera i
1 äggula
1 msk hackad paprika
salt och malen vitpeppar
till panering:
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
olja att fritera i
Beskrivning
1. Koka riset enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
2. Blanda ägget med riset. Fräs paprikan och tillsätt den till riset. Krydda med salt och peppar. Rulla risblandningen till små kulor. Doppa kulorna först i ägg, sedan mjöl och avsluta med ströbröd.
3. Hetta upp oljan till 160°. Fritera risbollarna några åt gången. Låt rinna av på hushållspapper.
2. Blanda ägget med riset. Fräs paprikan och tillsätt den till riset. Krydda med salt och peppar. Rulla risblandningen till små kulor. Doppa kulorna först i ägg, sedan mjöl och avsluta med ströbröd.
3. Hetta upp oljan till 160°. Fritera risbollarna några åt gången. Låt rinna av på hushållspapper.
Visningar: 798
Inlagt 2013-02-21 20:20:28

