Receptbeskrivning

Gratinerad potatispuré med västerbottensost och svamp

Ingredienser för
1.6 kg potatis, mjölig
50 g smör
4 dl mjölk, het
300 g västerbottensost
30 g torkad svamp (3 dl)
1 st ägg
2 krm vitpeppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225 gr.
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Riv osten.
Bryt svampen i mindre bitar och lägg den i blöt i vatten i ca 15 min.
Häll av potatisvattnet, ånga av potatisen.
Tillsätt den heta mjölken och smöret och vispa till mos med elvisp.
Knäck i ett ägg.
Vänd ner osten och den väl avrunna svampen.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp i smorda portionsformar.
Hit kan purén förberedas.
Gratinera i ugn inför serveringen, tills de fått fin färg, ca 10 min.

Visningar: 2194
Inlagt 2013-02-21 20:43:28