Receptbeskrivning

Kikärtsbiffar med curry och tsatsiki

Ingredienser för
800 g kikärter, i burkar
1 st röd lök, stor
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 msk curry, extra stark
2 msk maizena majsstärkelse
1 tsk salt
2 msk olja, till stekning
450 g gurka
0.5 tsk salt
2 dl matlagningsyoghurt
2 st vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar, nymald
1 mynta, eller persilja, färsk och hackad
kokt ris


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Grovriv gurkan till tsatsikin. Lägg den i durkslag och salta. Låt stå medan du gör resten.
2. Skölj kikärterna i durkslag och låt dem rinna av väl. Finfördela dem i matberedare eller mixer. Hacka löken och pressa vitlöken.
3. Blanda ner lök, vitlök, curry, majsstärkelse och salt. Kör så att allt blandas.
4. Ta upp smeten, forma rullar (ca 5 cm i diam). Skär dem till cm-tjocka biffar. Forma till lite och stek i olja några minuter på var sida. Vänd dem försiktigt.
5. Pressa vätskan ur gurkan och blanda den med yoghurt och svartpeppar och eventuellt mynta eller persilja.

Visningar: 532
Inlagt 2013-02-21 20:46:12