Receptbeskrivning
			
			
			
			Ädelostgratinerad kyckling med valnötter
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							  700 gram	kycklingfilé(er) 1 st	gul lök(ar) 700 gram	kycklingfilé(er) 1 st	gul lök(ar) 2 st	vitlöksklyfta(or) 1 msk	smör 1	salt och peppar
						
					Beskrivning
					
						700 gram	kycklingfilé(er)
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
1 msk smör
1 salt och peppar
1 timjan
2 dl crème fraiche
125 gram ädelost
1,5 dl valnötter
1 st vitlöksklyfta(or)
1 msk kycklingfond
1 haricot vertes
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär filéerna på längden i två delar. Finhacka löken och vitlöken. Stek lök och vitlök i smör tills de mjuknat och fått lite färg. Tillsätt kycklingbitarna och stek ca några minuter per sida. Salta och peppra och krydda med timjan.
3. Lägg kyckling och lök i en ugnsform. Mosa ihop ädelost med pressad vitlök, crème fraiche, valnötter och fond och bred ut över kycklingen. Gratinera 30 minuter. Servera med exempelvis haricot vertes.
										1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
1 msk smör
1 salt och peppar
1 timjan
2 dl crème fraiche
125 gram ädelost
1,5 dl valnötter
1 st vitlöksklyfta(or)
1 msk kycklingfond
1 haricot vertes
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär filéerna på längden i två delar. Finhacka löken och vitlöken. Stek lök och vitlök i smör tills de mjuknat och fått lite färg. Tillsätt kycklingbitarna och stek ca några minuter per sida. Salta och peppra och krydda med timjan.
3. Lägg kyckling och lök i en ugnsform. Mosa ihop ädelost med pressad vitlök, crème fraiche, valnötter och fond och bred ut över kycklingen. Gratinera 30 minuter. Servera med exempelvis haricot vertes.
Visningar: 654
Inlagt 2013-02-22 17:14:41
				
					
			





  30 min