Receptbeskrivning

Ädelostgratinerad kyckling med valnötter

Ingredienser för
700 gram kycklingfilé(er) 1 st gul lök(ar) 700 gram kycklingfilé(er) 1 st gul lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 1 msk smör 1 salt och peppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
700 gram kycklingfilé(er)
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
1 msk smör
1 salt och peppar
1 timjan
2 dl crème fraiche
125 gram ädelost
1,5 dl valnötter
1 st vitlöksklyfta(or)
1 msk kycklingfond
1 haricot vertes

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär filéerna på längden i två delar. Finhacka löken och vitlöken. Stek lök och vitlök i smör tills de mjuknat och fått lite färg. Tillsätt kycklingbitarna och stek ca några minuter per sida. Salta och peppra och krydda med timjan.

3. Lägg kyckling och lök i en ugnsform. Mosa ihop ädelost med pressad vitlök, crème fraiche, valnötter och fond och bred ut över kycklingen. Gratinera 30 minuter. Servera med exempelvis haricot vertes.

Visningar: 539
Inlagt 2013-02-22 17:14:41