Receptbeskrivning

Kycklingspett med raita och naan

Ingredienser för
1 st citron
1 tsk garam masala
2 tsk mald ingefära
3 st kycklingfiléer, (500 g)
olja
salt
1 st äpple
1 kruka mynta
3 dl turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta
1 tsk garam masala
salt + nymald svartpeppar
1 naanbröd
8 st grillspett


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Lägg spetten i vatten 10 min.
2. Pressa 3 msk citronsaft. Blanda citronsaft, garam masala, ingefära, 2 msk olja och 1 tsk salt.
3. Skär kycklingen i mindre bitar och tillsätt dem till marinaden. Låt marinera ca 20 min, gärna längre.Trä upp kycklingen på spetten.
4. Raita: Skölj, kärna ur och tärna äpplet smått. Hacka myntan. Blanda äpple, mynta, yoghurt, pressad vitlök, garam masala, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
5. Grilla spetten 3–4 min per sida.
6. Värm naanbröden på grillen 1 minut per sida. Servera dem med kyckling och raita.

Visningar: 305
Inlagt 2013-03-18 21:48:36