Receptbeskrivning

Kyckling med tomatsallad och avokadoröra

Ingredienser för
ingredienser
900 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar
4 kycklingfiléer
2 msk sweet chili
1 tsk soja
1 vitlöksklyfta
1 msk matolja
tomatsallad
4 tomater
0.5 rödlök
3 msk hackad persilja
1 msk olivolja
salt och peppar
avokadoröra
2 avokador
0.5 msk pressad limesaft
0.5 dl lätt crème fraiche
salt och peppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en långpanna.
Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg potatisen i en bunke och ringla över oljan. Krydda med salt och peppar och blanda om. Häll potatisen på den förvärmda plåten och rosta i ca 15 minuter. Rör då och då.
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg den i en bunke. Häll på sweet chili, soja och pressa i vitlöken. Blanda väl.
Tomatsallad: Skär tomaterna i små tärningar och skala och hacka löken. Blanda tomater och lök med persilja, olivolja och krydda med salt och peppar.
Avokadoröra: Dela, kärna och gröp ur avokadon. Mixa den med limesaft och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Stek kycklingen i matoljan och krydda med salt och peppar.
Servera kycklingen med tomatsalladen, avokadoröra, rostad potatis och resterande lime i klyftor.

För alla
Se noga ingrediensförteckningen på sweet chilisåsen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja).

Visningar: 350
Inlagt 2013-02-27 22:32:48