Receptbeskrivning
Kycklingburgare med currymayo och bacon
Ingredienser
för
600 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
nymald svartpeppar
1 st ekologisk citron, rivet skal
8 bacon
majonnäs, gärna hemlagad
1 tsk curry
1 msk äpple, finhackat
4 st hamburgerbröd, gärna hembakade
6 st små tomater, skivade
sallatsblad
1 tsk salt
nymald svartpeppar
1 st ekologisk citron, rivet skal
8 bacon
majonnäs, gärna hemlagad
1 tsk curry
1 msk äpple, finhackat
4 st hamburgerbröd, gärna hembakade
6 st små tomater, skivade
sallatsblad
Beskrivning
1. CurrymajonnäsBlanda majonnäsen med curry och äpple.
2. Låt stå och dra i kyl en halvtimme innan användning.
3. BurgareSkölj lårfiléerna och låt det lilla fett som finns vara kvar, det är viktigt för konsistensen.
4. Kör några åt gången i matberedare med kniv.
5. Blanda färsen med citronskal och salt och peppar.
6. Forma fyra fina burgare. Stek eller grilla ca 6-7 min på varje sida, eller tills biffarna är helt genomstekta. Smaka upp med lite salt och peppar.
7. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
8. Servera burgarna med rostade hamburgerbröd, bacon, currymajonnäs, sallad och tomat.
2. Låt stå och dra i kyl en halvtimme innan användning.
3. BurgareSkölj lårfiléerna och låt det lilla fett som finns vara kvar, det är viktigt för konsistensen.
4. Kör några åt gången i matberedare med kniv.
5. Blanda färsen med citronskal och salt och peppar.
6. Forma fyra fina burgare. Stek eller grilla ca 6-7 min på varje sida, eller tills biffarna är helt genomstekta. Smaka upp med lite salt och peppar.
7. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
8. Servera burgarna med rostade hamburgerbröd, bacon, currymajonnäs, sallad och tomat.
Visningar: 565
Inlagt 2013-02-23 16:28:41

