Receptbeskrivning

Asiatiska köttbullar med kokossås och basmatiris

Ingredienser för
500 g nötfärs
2 krm salt
2 krm svartpeppar, krossad
2 krm spiskummin, malen
1 msk ströbröd
1 msk vatten
400 g kokosmjölk
1 msk honung
1.5 msk fisksås
3 dl basmatiris


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Koka riset enligt anvisning på paketet.

2. Lägg 1 msk ströbröd och 1 msk vatten i en skål.
Tillsätt färsen, 1 nypa spiskummin, salt och peppar. Forma bollar och rulla dem i 1 dl mjöl. Stek köttbullarna i lite olja tills de har fått fin färg. Lägg tillbaka köttbullarna i en skål medan du gör såsen.

3. Slå på 400 gram koksmjölk, ½ msk rödcurry, 1 msk honung och 1 ½ msk fisksås i pannan, vispa ihop och låt det småputtra en stund. Smaka av och krydda eventuellt lite mer. Slå såsen över köttbullarna.

4. Hacka eller använd en mortel till jordnötterna.

5. Servera köttbullarna tillsamman med ris och hackade jordnötter.





Recept och foto: Mari Bergman/ Tastelines Matkasse


Visningar: 661
Inlagt 2013-02-23 20:28:54