Receptbeskrivning
Skinkschnitzel med potatisstomp
Ingredienser
för
ingredienser
900 g potatis 2 dl lättcrème fraiche
salt och peppar
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
ca 1.5 krm peppar
ca 500 g skivat skinkinnanlår
2 msk smör eller margarin
1 förp frysta gröna ärter (à 250 g)
1 citron
Beskrivning
Skala och koka potatisen till potatisstompet. Häll av vattnet och mosa potatisen. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
Blanda vetemjöl, peppar och salt på en tallrik.
Vänd skinkskivorna i vetemjölet. Stek schnitzlarna i matfettet några minuter på varje sida. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen. Skär citronen i klyftor.
Servera schnitzlarna med potatisstomp, ärter och citron.
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Visningar: 800
Inlagt 2013-03-17 16:16:44

