Receptbeskrivning

Ricottaravioli på spenatbädd med fylld portobello

Ingredienser för
Pasta
400 g durummjöl
4 st Ägg
salt
Fyllning
500 g ricotta
1 msk hackad persilja
salt och peppar
Spenatbädd
250 g färsk spenat
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyftor
riven parmesan för garnering
Fylld portobello
4 st portobellosvampar
2 st vitlöksklyftor
1 st purjolök
6 msk pinjenötter
1 st mozzarella
färsk persilja och basilika efter smak


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Pasta:
Blanda ägg och pasta till en deg. Knåda ordentligt. Kavla ut degen till cirka 1 mm tjock.

Fyllning:
Hacka persiljan och blanda den med äggulan, ricottan, salt och svartpeppar. Blanda ordentligt.

Ravioli:
Lägg fyllningen på ett pasta och pensla med vatten. Lägg ett likadant pastalager ovanpå och tryck till med handen så att all luft försvinner och det blir tätt. Koka cirka 8 min.

Spenatbädd:
Stek spenaten på hög värme i olivolja 1 minut. Vänd ner lök, vitlök och smaka av med salt och peppar. Garnera med parmesan.

Fylldportabello:
Skär av svampfoten, hacka den och skrapa ur locken.
Rosta nötterna i en torr panna.
Fräs löken och svamphacket.
Fyll locken och lägg en mozzarella på.
Grädda i ugn på 225 grader i cirka i 10 min.

Visningar: 280
Inlagt 2013-02-25 16:06:53