Receptbeskrivning
Ricottaravioli på spenatbädd med fylld portobello
Ingredienser
för
Pasta
400 g durummjöl 4 st Ägg
salt
Fyllning
500 g ricotta 1 msk hackad persilja
salt och peppar
Spenatbädd
250 g färsk spenat 1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyftor
riven parmesan för garnering
Fylld portobello
4 st portobellosvampar 2 st vitlöksklyftor
1 st purjolök
6 msk pinjenötter
1 st mozzarella
färsk persilja och basilika efter smak
Beskrivning
Pasta:
Blanda ägg och pasta till en deg. Knåda ordentligt. Kavla ut degen till cirka 1 mm tjock.
Fyllning:
Hacka persiljan och blanda den med äggulan, ricottan, salt och svartpeppar. Blanda ordentligt.
Ravioli:
Lägg fyllningen på ett pasta och pensla med vatten. Lägg ett likadant pastalager ovanpå och tryck till med handen så att all luft försvinner och det blir tätt. Koka cirka 8 min.
Spenatbädd:
Stek spenaten på hög värme i olivolja 1 minut. Vänd ner lök, vitlök och smaka av med salt och peppar. Garnera med parmesan.
Fylldportabello:
Skär av svampfoten, hacka den och skrapa ur locken.
Rosta nötterna i en torr panna.
Fräs löken och svamphacket.
Fyll locken och lägg en mozzarella på.
Grädda i ugn på 225 grader i cirka i 10 min.
Blanda ägg och pasta till en deg. Knåda ordentligt. Kavla ut degen till cirka 1 mm tjock.
Fyllning:
Hacka persiljan och blanda den med äggulan, ricottan, salt och svartpeppar. Blanda ordentligt.
Ravioli:
Lägg fyllningen på ett pasta och pensla med vatten. Lägg ett likadant pastalager ovanpå och tryck till med handen så att all luft försvinner och det blir tätt. Koka cirka 8 min.
Spenatbädd:
Stek spenaten på hög värme i olivolja 1 minut. Vänd ner lök, vitlök och smaka av med salt och peppar. Garnera med parmesan.
Fylldportabello:
Skär av svampfoten, hacka den och skrapa ur locken.
Rosta nötterna i en torr panna.
Fräs löken och svamphacket.
Fyll locken och lägg en mozzarella på.
Grädda i ugn på 225 grader i cirka i 10 min.
Visningar: 388
Inlagt 2013-02-25 15:06:53

