Receptbeskrivning
Ingredienser
för
125 g smör + lite till formen
1.5 dl socker
2 ägg
2.5 dl lättfil
1 tsk bakpulver
2.5 dl vetemjöl
2.5 dl majsmjöl
1 tsk salt
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en ugnssäker form (ca 20 x 20 cm, för 6 port).
Smält smöret och blanda i sockret. Vispa ihop äggen med smörblandningen. Blanda filmjölken med bakpulvret. Vispa ner detta i ägg- och smörblandningen.
Rör till sist ner vetemjöl, majsmjöl och salt. Rör till en jämn smet. Bre ut i den smorda formen och tillaga i ugnen 30-40 minuter. Skär brödet i rutor strax före servering.
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Visningar: 384
Inlagt 2013-02-26 11:57:04

